Historiaa

Minä, Helinä (ent. Päivi) Laajalahti, olen toiminimeni Asterionin kautta työskentelevä freelance-toimittaja.

Oma leffablogini The Hangman's Joke (joka vuosien ajan toimi myös nimellä Elokuvablogi.com) ei ole ollut aktiivinen enää muutamaan vuoteen, mutta nostalgiasyistä olen halunnut säilyttää blogin muistona.

Aloitin leffablogin pitämisen keväällä 2009, koska halusin toisaalta pitää selkeämpää kirjaa katsomistani elokuvista (hatara pää kun unohtaa kaiken niin helposti), mutta lisäksi keskustella elokuvista samanhenkisten ihmisten kanssa.

Leffablogini tuli tarinansa päähän vuonna 2011, kun päätimme laittaa hynttyyt yhteen bloggariystäväni kanssa ja perustimme yhteisen elokuvasivuston nimeltä Filmitähti, jota pyöritimme vuosina 2011-2017 (nykyinen saman niminen sivusto ei ole enää meidän hallinnassamme). Pidin myös yllä vuosina 2011-2021 nyt jo kuopatun Discshop.fi:n Elokuva- ja tv-blogia, ja olen myös toiminut elokuvalehti Episodin avustajana vuodesta 2004 lähtien. Olen myös kirjoitellut matkailujuttuja, pääasiassa sivustolle Napsu.fi

Nykyisin (vuodesta 2017 lähtien) olen kirjoittanut arvosteluita ja uutisia pääasiassa Muropaketti.comin elokuvaosastolle sekä Koulukinon Media-avaimeen.

   Tämän blogin suosituimmat tekstit

   Naisista elokuvissa - Bechdelin testi

   Elokuva-arvostelu: Kuninkaan puhe - The King's Speech (2010)

   A film from Heath Ledger and friends - Imaginarium of Dr Parnassus (***)