Rakkautta ensi silmäyksellä - Liisa ihmemaassa (*****)

Pikainen postaus ja hehkutus on paikallaan kiireenkin keskellä - näin eilen Tim Burtonin elokuvan Liisa ihmemaassa ja pitkästä pitkästä aikaa rakastuin elokuvaan ihan täydestä sydämestäni. Olin valmis katsomaan elokuvan uudestaan vaikka heti, sillä se on täydellinen, ihanan nautittava satu.

Burtonin Liisa on 19-vuotias, kun hän sattumalta palaa unena pitämäänsä Ihmemaahan eli tarina ei ole vanhan klassikon uusinta. On todella ihana nähdä kerrankin kunnollinen suuren luokan fantasiaseikkailu, jossa on nuori, pätevä mimmi sankarina. On sitä odotettukin tässä niin miehisessä maailmassa!

Liisa ihmemaassa on taattua Burtonia - on värikäs ihmemaailma gootahtavine vivahteineen, upea kuvasto, mahtavat hahmot, hyvät näyttelijät ja ennen kaikkea - taianomainen tarina :) Suosittelen kaikille fantasiasatujen ystäville!

Näin elokuvan 3D-versiona, mutta olen sitä mieltä, että kolmeulotteisuus ei tuonut mainittavaa lisäarvoa suloiselle elokuvalle. Uusintakatsomisen tekisinkin varmasti 2D-versiona, sillä uskon sen olevan vähintäänkin yhtä kaunis kokemus.Jos trailerin embeddaus ei toimi, tässä siihen suora linkki YouTubessa >>

Tuomio: *****

F A C T  F I L E:
Ohjaus: Tim Burton
Käsikirjoitus: Linda Woolverton, perustuu Lewis Carrollin kirjoihin
Pääosissa: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover
Ääniosissa: Alan Rickman, Matt Lucas, Christopher Lee, Stephen Fry, Michael Sheen
Valmistusmaa: Yhdysvallat 2010
Genre: fantasia, seikkailu
IMDb

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotona katseltua: Koodinimi Farewell (2009) (****)

Tulen ja jään kolmiodraama - Twilight - Epäilys (2010) (***)