Luettua: Buffy The Vampire Slayer, Season 8

Luin aikaisemmin keväällä Buffy vampyyrintappaja -tv-sarjan jatkoksi sarjakuvana tehdyn "kahdeksannen tuotantokauden" ensimmäisen osan suomeksi, mutta seitsemää muuta osaa sain sitten odotella jonkin aikaa ennen kuin pääsin niihin käsiksi. Tämä sarjakuvamuodossa julkaistu kahdeksas kausi sai viimeisen jaksonsa muutama viikko sitten kansiin ja minun pre-orderissa ollut tilaukseni mätkähti postin mukana luukusta muutama päivä sen jälkeen. Näitä sarjakuvia onkin saanut jahdata pitkin maita ja mantuja, kun tällä hetkellä rahatilanne ei antanut myöten tilata niitä kaikkia itselle ja osan jouduin odottamaan kirjastosta. Ja pääkaupunkiseudun kirjastossa useat näistä on vain yhtenä kappaleena, ja näköjään niitä lukevat muutkin ;-)

Lopulta minulla oli kasassa kaikki osat kakkosesta kasiin, ja pääsin vihdoin Buffy -sarjakuvan kimppuun!

Buffyn kasikausi on suoraa jatkumoa Buffy-tv-sarjalle ja sen käsikirjoituksesta on vastannut sarjan luoja Joss Whedon itse, joskin osittain yhdessä muiden käsikirjoittajien kanssa.

Kasikausi esittelee lukijalle Buffyn johtaman vampyyrintappajien armeijan, joka asustaa ja kouluttautuu linnoituksessa Skotlannissa. Mukana on tv-sarjasta tuttuina myös Buffyn sisko Dawn sekä parhaat ystävät Willow ja Xander. Elämä on kuitenkin muuttunut täysin siitä, mitä se oli Sunnydalessa.

Buffyn elämää varjostaa hämäräperäinen Twilight, joka tuntuu uhkaavan kaikkia vampyyrintappajia. Eikä siinä vielä kaikki, vaan Yhdysvaltain armeijakin on alkanut Sunnydalen tuhon jälkeen kiinnostua näistä yliluonnollisen vahvoista naisista, eikä aikaakaan kun vampyyrintappajat leimataan terroristeiksi.

Buffyn ja kumppaneiden matka on täynnä yllättäviä tilanteita, kuten aina Buffy-maailmassa. Mutta sarjakuvassa kaikki viedään piirun verran hurjemmalle tasolle kun käytössä on koko piirretyn maailman mahdollisuudet. Itse kaipailin hieman hillitympää ja maanläheisempää menoa, sillä se oli yksi asia, miksi tv-sarjasta niin kovasti pidin, ja megalomaaniset monsterit alkoivat jo hieman puuduttaa.

Tarinassa vilahtaa tv-sarjassa nähtyjä hahmoja, kuten esimerkiksi Andrew, Faith, Giles, Amy, Harmony ja Oz. Harmonyn oma tarina oli varsin hupaisa, sillä tv-sarjassa en pitänyt Harmonyn hahmosta kovinkaan, mutta tässä sarjakuvassa se toimii huomattavasti paremmin.

Salaperäisen Twilightin henkilöllisyys selviää seitsemännessä osassa, minkä jälkeen mukaan tuleekin muutama tuttu hahmo. Kauden lopuksi mennään taas muutenkin tutumpiin tunnelmiin, kun tarinan tapahtumat vedetään lähemmäs maata.

Buffyn kasikausi on komeaa luettavaa, sillä sarjaa pääosin piirtänyt Georges Jeanty todella osaa tehdä taidetta. Tarina on monitasoinen, samoin kuin tv-sarjakin oli, ja paikoitellen tapahtumien tajuaminen vaatii ihan oikeasti keskittymistä. Kirjat menivät ehdottomasti itselle hankittavien listalle, sillä näitä voi varmasti lukea useampaankin kertaan ja aina niistä löytää jotain uutta.


Buffy, Season 8:
1. The Long Way Home (on myös suomennettu nimellä Pitkä matka kotiin)
2. No Future For You
3. Wolves at the Gate
4. Time of Your Life
5. Predators and Prey
6. Retreat
7. Twilight
8. Last Gleaming

Niin, ja se ysikausikin kuulemma on tulossa... Whedon on sanonut, että haluaa Buffyn palaavan juurilleen ja on luvannut ysikauden olevan maanläheisempi kuin tämän kahdeksannen. Hyvä niin!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naisista elokuvissa - Bechdelin testi

Elokuva-arvostelu: Kuninkaan puhe - The King's Speech (2010)

A film from Heath Ledger and friends - Imaginarium of Dr Parnassus (***)