MovieMonday 18: Film location to live in

Tämän viikon Elokuvamaanantain aiheena on elokuvassa oleva paikka, kuvitteellinen tai oikea, missä haluaisin asua (tai ainakin käydä). Tämä aihe oli minulle äärimmäisen helppo, sillä silloin kun näin ensimmäisen kerran Peter Jacksonin ohjaaman Taru sormusten herrasta -trilogian, unelmani matkustaa Uuteen-Seelantiin muuttui haaveesta päätökseksi. Ja tuo uskomaton maa on säilynyt suosikkinani edelleen.



Taru sormusten herrasta toi eteemme yhden maailman kauneimmista maista koko komeudessaan. Jackson loi elokuvaansa uskomattomia paikkoja, jotka kuitenkin pohjautuvat oikeasti olemassa oleviin seutuihin, sellaisia, joissa voisi oikeastikin asua haltioita ja hobitteja, velhoja ja örkkejä. Tarusta muodostui lähestulkoon Uuden-Seelannin matkailumainos, sillä se kattaa suuren osan maan kauneimmista alueista ja komeimmista kohteista.



Teimme vuodenvaihteessa 2004-2005 mieheni kanssa kolmen kuukauden maailmanympärimatkan, jolla vietimme kolme viikkoa Uudessa-Seelannissa. Maa on vielä kauniimpi todellisuudessa kuin elokuvassa, ja ihmiset ovat ihanan maaläheisiä ja rentoja. Matka aiheutti haaveen palata vielä joskus uudestaan tuohon pieneen maahan siellä maailman laidalla, kaukana kaikesta, mutta jossa on kaikkea - sademetsiä, saniaismetsiä, joissa on pakko asustaa keijuja tai haltioita, tuliperäisiä puistoja, tulivuoria, vuoristoja, joiden uumenissa peikot asuvat, preeriaa, järviä, jokia, vuonoja, merta, äärimmäisen kaunista luontoa ja eksoottisia eläimiä!


Kävimme mm. Mordorissa ja Lothlorienissa, kävelimme joella, jolla Arwen nostatti suuren aallon suojellakseen Frodoa sekä lensimme joen yllä, jonka rannalla Sam ja Frodo lähtivät erilleen muusta Fellowshipistä. Enkä yhtään ihmettele, miksi Jackson halusi kuvata Tolkienin trilogian juuri omassa kotimaassaan - se on satumainen ja täynnä taikaa!

Suomalainen blogiystäväni Kazza asuu tuossa unelmien maassa. Minäkin voisin :)

 

Oheiset Uuden-Seelannin kuvat ovat omiani

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naisista elokuvissa - Bechdelin testi

Elokuva-arvostelu: Kuninkaan puhe - The King's Speech (2010)

Tapani Maskulan haastattelusta Filmihullussa 5-6/2010